Кредити на утеплення 2017

«Теплі кредити» 2017 поновлено

Ви хочете скоротити свої витрати на опалення, не втрачаючи такого бажаного тепла в вашій домівці в холодні сезони? Тепер це не проблема, адже державну програму по «теплому кредитуванню населенню» поновлено.

Коментуючи програму по теплоефективності, голова Держенергоефективності Сергій Савчук сказав, що всі бажаючі можуть долучатися до Урядової програми і завдяки цьому утеплити своє житло, замінити газові котли на твердопаливні та в результаті отримати насправді енергоефективний дім. Головне – свідомо підійти до питання та добре продумати всі заходи по енергоощадності будинку.

Заміна газових котлів на твердопаливні – це лише половина справи. Найкращого еффекту по збереженні тепла у вашій оселі ви можете досягнути, повністю утепливши будинок. За інформацією, наданою ОСББ-учасниками програми, рахунки на оплення зменшуються вдвічі і більше після впровадження комплексу заходів по енергоефективності в будинках. Також приємним бонусом є те, що не втрачаючи дорогоцінного тепла, утеплений будинок зростає у ціні.

З моменту впровадження «теплих кредитів» такою можливістю вже скористалися 300 тисяч домогосподарств України, залучивши 4 млрд. гривень. І за цією програмою їм було відшкодовано майже 1,6 млрд. грн. Також нещодавно Урядом було додатково виділено 400 млн. гривень на подальшу компенсацію по «теплим кредитам».

ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА «ТЕПЛОГО КРЕДИТУВАННЯ» НА 2017 РІК

Зовсім скоро ряд державних банків, таких як: Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк та Приватбанк, - поновлять «тепле кредитування» як для фізичних осіб, так і для ОСББ/ЖБК. Для цього 12 липня державою виділено 300 млн. грн. на фінансування програми.

Компенсація для учасників Урядової програми надається:

  • 20% суми кредиту на закупівлю негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб (але не більше 12 тис. грн);
  • 35% суми кредиту на закупівлю енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб (але не більше 14 тис. грн);
  • 40% суми кредиту для ОСББ/ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру).

Якщо позичальник - фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то компенсація по кредиту становитиме в розмірі 35% і для придбання котлів, і для інших заходів по енергозбереженню, але не більше 12 000 гривень.

Якщо до складу ОСББ входять родини, які отримують субсидії, розмір відшкодування становить між 40% і 70% (все залежить від кількості квартир-субсидіантів у складі ОСББ).

Список обладнання та матеріалів, на які розповсюджується урядова програма, лишається незмінним.

У випадку необхідності детальніших роз’яснень, можна звернутися до Гарячої лінії Держенергоефективності за тел.:

(044) 296-71-60, 292-32-57

та e-mail:

energoefect@saee.gov.ua,energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua.

Також, не варто забувати про місцеві програми здешевлення «теплих» кредитів. Відтак є можливість отримати додаткову компенсацію (з місцевих бюджетів) по кредиту або його відсотках. В Україні на даний момент діє 206 таких програм різного рівня в усіх регіонах .

Зателефонувати