Фасадна сітка: характеристика і сфера застосування

Проведення будівельних і оздоблювальних робіт не обходиться без використання різних видів фасадної сітки. Її застосування дозволяє не тільки зміцнити поверхні, але і забезпечити додаткову надійність і безпеку.армсітка

Що таке фасадна сітка

Фасадна сітка являє собою полотно, що складається з металевих, поліетиленових ниток, скловолокна. За зовнішнім виглядом матеріал візуально схожий з м'якою сіткою, що має осередки різних розмірів. В процесі виробництва продукція проходить додаткову обробку хімічними речовинами, що дозволяє поліпшити експлуатаційні якості.

Будівельна сітка характеризується високим рівнем міцності, стійкістю до агресивних середовищ, еластичністю, пожежною безпечністю, що істотно розширює сферу експлуатації матеріалу. Для оздоблювальних робіт застосовується сітка для штукатурки, під час кладки цегли та блоків, майстрами використовується - кладочна й т.д.

Під поняттям "фасадна сітка", як правило, маються на увазі різні види будівельних матеріалів, що відрізняються функціональним призначенням і можливостями. Незважаючи на це, її переваги є незмінними:

  • тривалий період експлуатації - вона є лугостійка, бо оброблюється спеціальними засобами;
  • продукція знаходиться в рулоні, має невелику вагу, що сприяє простоті та легкості проведення різного роду операцій;
  • вторинне використання - легко піддається демонтажу, і підлягає повторному застосуванню на іншому об'єкті.

Вибираючи сітку, варто враховувати особливості проведених робіт. Залежно від цього критерію, на ринку присутня пластикова, армована, склотканинна фасадна, і т.д.

Різновиди

Виробники пропонують дві основні різновиди:

  1. захисна;
  2. фасадна.

Металева сітка для штукатурки має ряд призначень і особливостей. Найбільш часто захисний тип продукції зустрічається на майданчиках в якості загороджень. Виготовляється за технологією, яка передбачає застосування поліетиленових ниток. Вкраплення поліетиленових речовин сприяє підвищенню стійкості до механічних впливів й ультрафіолету.металева сітка

Залежно від типу матеріалу, використаного в процесі виробництва, матеріал поділяють на два види:

  • Металева фасадна - виготовляється методами протягання і звичайної зварювання, для якої використовуються тонкі металеві нитки або дріт.
  • Склотканинна для фасадних робіт - рекомендується для виконання оздоблювальних робіт, так як має підвищений рівень вогнестійкості, стійкістю до лужних середовищ. Серед її характеристик невелика вага та простота монтажу. Як правило, дана сітка для фасадних робіт використовується на об'єктах, де планується фарбування поверхонь.

Металева армована сітка знайшла застосування на будівельних майданчиках в якості додаткового захисту або при обробці стін, на які потрібно накласти товстий шар розчину. Металева сітка для штукатурки, ціна якої нижче склотканинної, піддається корозії. У зв'язку з цим, для невеликих шарів розчину бажано вибирати оцинковану сітку.

Сфера застосування продукції поширюється на реставраційні та ремонтні роботи, зведення нових об'єктів, сільськогосподарські потреби, для облаштування захисних огороджень. Вона легко розтягується, згортається, і може експлуатуватися повторно.

Сітка армована металева для фасадів застосовується у внутрішній і зовнішній обробці. При зовнішній обробці вона не іржавіє, за рахунок чого мінімізується ризик утворення плям на поверхні фінішного покриття. З її застосуванням збільшується міцність стіни, а також підвищується стійкість до фізичних дій і механічних пошкоджень.

Сітка захисна для фасадних робіт сприяє зміцненню:

  • штукатурки;
  • матеріалів для гідроізоляції;
  • шпаклівки;
  • теплоізоляції;
  • плиткової основи.

Обидва види фасадної сітки відносяться до групи універсальних будівельних матеріалів з широкими функціональними можливостями. Важливо відзначити практичність, низьку собівартість, довговічність і багаторазове використання.

На ринку присутня фасадна сітка різного кольору, серед яких виділяють 5 основних: біла, синя, зелена, помаранчева і жовта. Причина такого розмаїття у виробників - потреба візуально виділити товар, який має різні технічні характеристики. Серед них це:

  • щільність сітки: 35-350 г / м2;
  • розміри осередків сітки: 2х2 мм, 5х5 мм, 10х10 мм і т.д .;
  • стійкість до агресивного середовища;
  • безпеку;
  • якість плетіння.

Сітка білого кольору є найбільш поширеною і являє собою класичний варіант. Її виробляють під ім'ям більшості брендів, як відомих, так і не дуже.Біла сітка для фасаду

Синього кольору сітка - це покращений варіант білої. Відрізняється поліпшеними якостями надійності - не гниє, добре переносить перепади температур в широких діапазонах. Має підвищену стійкість у воді до агресивної хімії за рахунок спеціального просочення.Синя армована сітка

Зелена фасадна сітка використовується для маскувальних робіт при будівництві та реставрації. Найчастіше використовують при облаштуванні зборів або лісів, для захисту фасадів будівель, що будуються.Зелена склосітка

Помаранчева захисна сітка виготовляється з капрону і полімеру. Колір відіграє роль більше для привертання уваги - тому найчастіше використовується на об'єктах з підвищеною аварійністю.помаранчева фасадна сітка

Також існує ще жовта сітка для фасаду, яка складається з плетіння склотканини, посиленого полімерними волокнами. До складу також входить спеціальна (акрило-латексна) просочення для стабілізації.Жовта фасадна армсітка

Відзначимо, що кожен виробник використовує колірну гамму для своїх особистих стандартів, і вони можуть сильно відрізнятися від марки конкурента. Тому при виборі сітки, все-таки потрібно орієнтуватися на технічні характеристики матеріалу і завдання, які Ви перед собою ставите.

Сфера застосування сітки

Якщо треба купити армовану сітку для стяжки, важливо звертати увагу на особливості її конструкції, приналежність до конкретного типу. Штукатурна армована сітка під стяжку дозволяє підвищити міцність стін і міцність нанесеного шару при:

  • виготовленні наливних підлог;
  • формуванні тепло- і звукоізоляційні системи;
  • облицювальних роботах;
  • стягуванні підлоги і перекриттів.

застосування склосіткиУ свою чергу, кладочна армована сітка для стяжки, ціна якої залежить від наявності ПВХ покриття, застосовується для наступних цілей:

  • зміцнення і вирівнювання стін;
  • зміцнення цегляної кладки, і т.д.

Будівельна армована сітка для стяжки має ряд різновидів, пов'язаних зі способами її виготовлення. Виходячи з особливостей процесу, компанії виробники пропонують будівельному ринку просічно-витяжну, зварену, арматурну, і інші види продукції, що використовуються для наступних робіт:

  • облицювання будівель;
  • оштукатурювання поверхонь;
  • будівництво огорож;
  • збірка легких конструкцій (клітини, огорожі, корпусу).

Якщо на об'єкті планується підігрів поверхонь, тоді обов'язково знадобиться армована сітка для стяжки підлоги - ціна продукції залежить від обсягів і оптимального різновиду. Купити її можна в будівельних супермаркетах або в інтернеті, головне, визначитися з типом і обсягом продукції. Крім цього, бажано отримати консультацію у досвідченого майстра з питання "чи потрібна армована сітка для стяжки?".

Для житлових об'єктів будівництва, виходячи з параметрів фізичного навантаження, може використовуватися пластикова армована сітка для стяжки підлоги. Вона коштує на порядок дешевше, при цьому властивостями і технічними показниками не поступається аналогам.

Технологія фіксації сіток

Кріплення сіток між собою і до основи відбувається за рахунок допоміжних елементів:

  • Хомут (пластикова стяжка) - призначено для фіксації смуг між собою. У деяких випадках, майстрам вдається прикріпити з їх допомогою смуги до лісів і фасаду. Середня витрата деталей, за умови дотримання інтервалу кріплення в 30 см, становить 700 штук.
  • Люверси (пластикові затискачі) - допускаються до застосування у випадках відсутності робочих отворів. За рахунок їх установки вдається уникнути руйнування цілісності полотна. Монтажний крок досягає 1-1,5 метра, в залежності від вітрового навантаження. Додаткова герметичність забезпечується за рахунок одночасного нанесення бутилкаучуковой стрічки.
  • Поліефірний і синтетичний капронову шнур - характеризуються міцністю при розтягуванні, зносостійкість, стійкістю до дії агресивних середовищ і факторів зовнішнього впливу.
  • При використанні в теплоізоляції - кріплення відбувається за допомогою армуючого розчину.

Монтаж при утепленні стін - покрокова інструкція

монтаж армованої сіткиМонтаж фасадної сітки, за умови робіт на висотних будівлях, можуть виконувати виключно професійні майстри, які мають спеціальним обладнанням. Монтаж фасадної сітки (На рис. 1 - несуча стіна; 2 - клей для утеплювача; 3 - цокольний опорний профіль; 4 - дюбель для кріплення цокольного профілю; 5 - утеплювач; 6 - захисний шар армований склосіткою; 7 - дюбель для плит утеплювача; 8 - грунтовка ; 9 - декоративний шар;) на будівлю висотою в один поверх може проводитися рядовим майстром, головне чітко дотримуватися послідовність дій. Детальну інформацію про етапи при утепленні стін ми надали тут, зараз же зупинимося детальніше на етапі монтажу сітки ::

  1. Крок 1. Оглянути поверхню з панелями утеплювача. Зверніть увагу, що капелюшки дюбелів-парасольок, повинні бути повністю втоплені. У той же час, ще раз перевірте наявність різного роду щілин, які необхідно закрити. Після чого можна приступати до накладання першого шару - товщина армуючого шару 2-3 мм.

  2. Крок 2. На нанесений шар шпаклівки або спеціального клею укладається монтажна сітка для штукатурки потрібної довжини. Дію виконуємо, починаючи з правого кута стіни на ширину 1,0 - 2,4 метра. При виборі монтажної армуючої сітки користуйтеся наступними рекомендаціями:

    1. для армування базового штукатурного шару окремих архітектурних деталей досить - 65-120 г / м2;

    2. для армування базового штукатурного шару досить сітки щільністю 145-170 г / м2;

    3. для посиленого варіанту армування в області цокольних поверхів або для подальшого керамічного облицювання використовуйте сітку щільністю 300-350 г / м2.

  3. Крок 3. Застосовуючи широкий шпатель, майстер пригладжує смугу, тим самим рівномірно розгладжуючи клей по всій площині. Важливо стежити, щоб під створеним покриттям не залишалися бульбашки повітря. Після чого на сітку наноситися другий шар клею, товщиною не більше 3 мм. Після висихання клею - видаляються надлишки сітки, що не сховалися під шаром клею, за допомогою ножів чи ножиць. Повне висихання і схоплювання відбувається за 48 годин. Армуючу сітку не можна укладати безпосередньо на теплоізоляційний шар, вона обов'язково повинна знаходитися всередині клейового шару і не виступати назовні!

  4. Крок 4. Оброблена поверхня підлягає повторному обштукатурюванню і грунтування. Після повного висихання наноситься фінішний шар шпаклівки. Декоративний шар наносять не раніше, ніж через 72 години, після повного висихання захисного шару.

Монтаж армованої сітки здійснюється внахлест (10 см). Для обробки кутів використовується додаткова тонка сітка або фасадні куточки, що забезпечують точність і рівність стику. Бригади досвідчених робітників в стислі терміни виконують монтаж армуючої сітки, ціна послуг залежить від площі поверхні і комплексу додаткових робіт.

Зателефонувати