Новини енергозбереження та енергоефективності

Фальшкамін із пінопласту - особлива атмосфера комфорту своїми руками
Доступний та популярний декор сучасних інтер'єрів – камін з пінопласту. Він створює затишок там, де не можуть потріскувати у вогнищі справжні поліни. Ми розповімо, що потрібно і як зробити імітацію каміна своїми рукам
Огляд виробників пінополістиролу на ринку України
Ми робимо огляд ринку України, визначаємо, чому найчастіше вибір пінополістиролу є економічно вигіднішим, а також знайомимося з головними виробниками цього утеплювача.
Що можна зробити з пінопласту своїми руками?
Сьогодні ми розповідаємо, що можна зробити зі шматочків та цілісних листів пінопласту для прикраси вулиці та будинку.
Як зробити саморобну незнімну опалубку з пінополістиролу?
Незнімна опалубка дозволила скоротити робочий час будівельників, тому стала найпоширенішим способом задати ідеальну геометрію стін будівлі. Однак відсутність етапу демонтажу не тільки економить час - це дозволяє заощадити на будматеріалах. Адже опалубка стає частиною несучої зовнішньої стіни будівлі і може виступати, як тепло-і звукоізолюючий матеріал, може стати частиною фінального оздоблення фасаду.
Утеплення пінопластовою крихтою своїми руками
Будинки, побудовані за принципом «колодязної» кладки, мають незаперечну перевагу - широкий зазор між зовнішньою і внутрішньою стінами дозволяє утеплити житло пінопластовою крихтою. Цей спосіб ефективний і бюджетний. Є багато компаній, що пропонують послуги з задування пінопластовою крихтою, але багато хто робить це своїми руками.
Що постелити під каркасний басейн?
Вода в каркасному басейні може швидко холонути в нічний час, особливо коли температура повітря опускається нижче 15 градусів. Підкладка під басейн зберігає температуру води, не дозволяючи йти теплу в землю збільшуючи тривалість купального сезону. Один з найпопулярніших матеріалів, який використовують з цією метою, - екструдований пінополістирол який укладається в основу басейну. Він служить роками, не вбирає в себе воду і не боїться гниття. Про ці та інші особливості застосування пінополістиролу в якості підкладки під басейн - читайте в нашій статті.
Підкладка під ламінат з екструдованого пінополістиролу
Яким би ідеальним не був куплений ламінат, він не буде добре лежати і виглядати без "бійця невидимого фронту" - підкладки. Вона мінімізує навантаження на ламіноване покриття при ходінні, захищає його від вологи, продовжує життя замкових з'єднань, гасить дзвінкі звуки капців і домашніх туфель. Один з найпопулярніших матеріалів для підкладки - екструдований пінополістирол. ЕППС володіє повним набором характеристик, необхідних для цієї ролі в “пирозі” підлогового покриття.
Який пінополістирол краще для вуликів?
Теплі, міцні і неймовірно легкі вулики з пінополістиролу прийшли до нас з холодної Фінляндії зовсім недавно і швидко поширилися серед українських пасік. Причина цього - поєднання доступності і практичності таких будиночків, а також можливість зробити їх самостійно, скоротивши витрати на облаштування бджіл. Сьогодні ми розповідаємо, про те, який пінополістирол краще використовувати для побудови вуликів, про переваги і недоліки таких споруд.
Виготовлення пінопластових вуликів в домашніх умовах
Пінопластові вулики вимагають від бджолярів мінімальних вкладень і зусиль. Легкі будиночки коштують недорого, вони піддаються ремонту і їх не треба додатково утеплювати. Матеріал продається в багатьох магазинах, а зробити вулика з пінопласту можна своїми руками. Але найголовніший плюс таких конструкцій - комфорт бджіл. Вони успішно зимують, відмінно розвиваються навесні, а ройливость у них помітно менше, ніж у мешканців дерев'яних будиночків.
Зателефонувати